Навчальні заклади Рівненщини переходять у режим "без паперів"

Невдовзі в університети, коледжі та школи Рівненщини можна буде звертатися із цифровими документами. Це доволі зручно та ефективно. На сьогодні навчальні заклади отримали інструкції, як підключити відповідний сервіс. 

До слова, в області такий  алгоритм документообігу вже зараз доступний у деяких університетах. І ним можуть скористатися як студенти, так і викладачі, які звертаються у відділ кадрів. Адже ці заклади підключилися до сервісу «Дія.QR». За своєю суттю, це спосіб надання копій цифрових документів за статичним QR-кодом за допомогою застосунку «Дія». Він суттєво спрощує і пришвидшує багато процесів.

Тепер же досвід цих ВНЗ поширять на інші навчальні заклади Рівненщини.

«Процес цифровізації відбувається у багатьох галузях, у тому числі в освітній. І важливу роль тут відіграє перехід у режим «paperless», тобто «без паперів», - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило.  - Власне, зараз, звертаючись у різні установи, люди можуть використовувати як паперові, так і цифрові паспорти, ідентифікаційні коди, свідоцтва про народження. Тому важливо, щоб освітні заклади мали технічну можливість працювати з таким форматом документів. Найбільшим попитом ця послуга користуватиметься під час вступної кампанії. Але до того часу механізм має бути відпрацьований. Тож зараз саме час займатися підключенням цього сервісу».

Дія, QR