Навчальні заклади Острога готові до зими

За наслідками підготовки навчальних закладів до нового 2013-2014 навчального року (в. т. ч. підготовки до опалювального сезону) 08 жовтня 2013 року у залі засідань Острозької міської ради пройшла нарада відділу освіти виконкому Острозької міської ради. На якій розглядали ряд нагальних питань, серед яких і стан готовності навчальних закладів міста до опалювального періоду 2013-2014 навчального року. З довідкою про стан підключення котелень до опалення в навчальних закладах міста виступив заступник начальника відділу освіти виконкому Острозької міської ради – Кравчук Ігор Миколайович (на фото).

За його словами одним із важливих напрямків роботи навчальних закладів є  підготовка їх до роботи в осінньо-зимовий період. У ході підготовки до опалювального сезону у навчальних закладах проведені профілактичні ремонти запірної арматури тепломереж, здійснено профілактичні огляди теплосистем,  перевірку вентиляційних та димових ходів.  Теплові мережі навчальних закладів, обладнання газових  паливних підготовлено  до початку опалювального сезону. Керівниками навчальних закладів виготовлено Паспорти готовності будівель до роботи в опалювальний період 2013-2014 року,  акти готовності обєктів до прийому тепла.

Водночас потребує вирішення  питання ремонту приміщення газової паливної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3, тепломережі дитячо-юнацької спортивної школи. Дані питання стоять на контролі у відділі освіти виконкому Острозької міської ради.

Також у закладах освіти  міста реалізується Указ Президента України від 18.12.2007 "Про першочергові заходи зі створення комфортних умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями". В усіх навчальних закладах наявні пандуси. Вивчається питання монтування у школах та садках кнопок виклику, що забезпечить ще більший комфорт для людей з особливими потребами.

 

P. S.: Модернізація навчально-матеріальної бази  освітньої галузі міста  – головна  вимога сьогодення.  Фінансове забезпечення навчальних закладів – запорука  розвитку особистості,  суспільства,  нації,  запорука успішного майбутнього України.  

 • Сергій Амбразюк