Накопичення військ у Білорусі триває, і це напружує, – засновник проєкту "Беларускі Гаюн"

На території Білорусі продовжується накопичення російсько-білоруського угруповання військ. Крім передислокації особового складу, продовжується стягування військової техніки.

Лише за перші два тижні грудня до Білорусі прибуло щонайменше 100 одиниць техніки. Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" розповів засновник проєкту "Беларускі Гаюн" Антон Мотолько.

За його словами, зараз повільними темпам відбувається накопичення військ. Мотолько зазначає, якщо порівнювати з тим, що було у січні – лютому 2022 року, нинішні темпи майже непомітні.

"Але накопичення триває, і воно не зовсім логічне, якщо ми припускаємо, що мобілізовані росіяни, яких привозять до Білорусі, потім підуть воювати на східний фронт. Тому що одна справа – перевести живу масу, людей, інша справа – тягати туди-назад техніку" – сказав Мотолько.

Він зазначив, що накопичення військ йде невеликим складом і групами. Зокрема, за 15 днів грудня щонайменше 100 одиниць військової техніки було привезено до Білорусі.

"Знову ж таки, зроблю акценти: 100 одиниць техніки – це дуже мало для якогось суттєвого угруповання, це поки що не найбільші цифри. Наразі нас напружує сам процес накопичення", – підкреслив він.