Нагадуємо про сигнали регулювальника

1 Регулювальник дорожнього руху стоїть обличчям до вас. Руки його опущені донизу. Іноді буває, що в нього руки розведені по сторонах, чи може бути зігнута перед грудьми права рука жезлом вліво.
Рух заборонено в усі сторони. Це положення регулювальника означає червоний сигнал світлофора.

2 Регулювальник знову стоїть обличчям до вас, але його права рука, що тримає жезл, витягнута вперед, тобто до вас.
Рух заборонено прямо, а направо – рух дозволено. Це положення регулювальника означає червоний сигнал світлофора із зеленою стрілкою праворуч, з тією лише різницею, що в даному випадку вам не треба поступатися дорогою машинам, що їдуть зліва і пішоходам.

3 Рука регулювальника з жезлом піднята вгору. При цьому він стоїть до вас будь-яким боком.
У такій ситуації заборонено рух у всіх напрямках. Це необхідно для того, щоб звільнити перехрестя, найчастіше, для переваги спеціальному транспорту.

4 Регулювальник руху стоїть правим боком до вашої машини з витягнутою вперед рукою з жезлом. 
Рух на всі боки заборонено. Такий сигнал, як і в положенні 1, означає червоне світло світлофора.

5 і 6 Регулювальник дорожнього руху стоїть спиною до вас. Руки його можуть перебувати в різних позиціях.
Рух в усі сторони забороняється, що б він не показував жезлом і руками. Цей жест також означає червоне світло світлофора.

7 Регулювальник руху стоїть лівим боком до вашої машини, а його руки опущені донизу, витягнуті по сторонах або зігнуті і притиснуті до грудей.
Ці жести показують, що можна їхати прямо або направо, спочатку пропустивши пішоходів. Такий сигнал означає зелене світло світлофора, але із забороною лівого повороту.

8 Регулювальник стоїть до вас лівим боком з витягнутою вперед рукою з жезлом.
Дозволяється їхати у будь-якому напрямку: направо, наліво, прямо, а також розвертатися. Цей сигнал регулювальника означає зелене світло світлофора. Трамвай, який рухається по тунелях рукавів, вважається винятком, їм дозволяється рух виключно наліво.