На війні загинув сержант Іван Добродій з Рівного

Іван Добродій народився у Рівному, навчався у Квасилівській школі, а за тим вирішив здобувати фах електрозварювальника. Проте навчання не завершив.

“До закінчення залишалося зовсім трохи, Іван вже пройшов практику. Але якось приходить і каже: “Мамо, не моє це”. І він покинув. Пішов навчатися на заочний на юриста. Але на третьому покинув навчання і поїхав за кордон заробляти гроші, бо інакше тоді не можна було...” - пригадує мама Героя Анастасія.

Іван був зареєстрований на Гощанщині, на батьківщині тата та його батьків. Але в час проведення антитерористичної операції, не зміг залишатися вдома.

“Він побачив, що багато його однолітків та однокласників призвали. То Іван не став чекати, пішов добровільно у рівненський військкомат. Служив у десантних військах. Коли повернувся, багато працював — здебільшого в охороні, у нашому СІЗО... Але потім дуже захворів тато, ми вимушені були продати квартиру і переїхати у село,” - продовжує мама.

Тут Іван став справжньою опорою для рідних — допомагав по господарстві, турбувався та доглядав батька до останніх днів. Вірний своєму слову, обіцянці Іван завжди виконував задумане. Добра людина із щирим серцем і світлою душею — так говорить про брата сестра Наталія.

“Коли почалася повномасштабна війна Іван знову не залишився вдома, знову пішов добровольцем у військкомат. Він так чекав відпустку... Три місяці був на передовій, вже потребував відпочинку. Але командир сказав, хлопці, почекайте, підете у відпустку після нового року... І він чекав. А 28 грудня зателефонував мені. Каже: “Мамо, вибачте, може щось не так зробив, може образив вас. Тут таке робиться, що не знаю чи ми з вами ще побачимося...” 29 грудня пішов на позицію і більше зв’язку з ним не було...” - пригадує Анастасія.

36-річний сержант Іван Добродій загинув 30 грудня неподалік Макіївки на Луганщині...

“Він познайомився з дівчиною, казав, що хоче багато мені розповісти, коли приїде у відпустку... Такий був життєрадісний, веселий, весь в батька... Він так хотів жити...” - говорить мама.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 13 січня, о 10.00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають його на кладовищі “Нове”...

Рівненська міська рада