На сесії міськради Костополя до зали зайшли десятки невідомих

У місті Костопіль на Рівненщині перед початком позачергової сесії 18 серпня частину депутатських місць зайняли невідомі чоловіки. Як інформує кореспондент Суспільного, спілкуватись чи назватись вони відмовляються як журналістам, так і обранцям. На цій сесії у порядку денному є кілька пунктів, зокрема, про недовіру секретарю ради та відкликання голови бюджетної комісії.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Як інформує кореспондент Суспільного, зранку майже два десятки, тобто половину депутатських місць у залі, зайняли невідомі. Назватись та спілкуватись вони відмовились.

Згодом один із чоловіків дав команду іншим звільнити місця депутатів та стати попід стінами зали. Пізніше всередину зайшло іще кілька десятків чоловіків, таким чином їхня кількість становить приблизно 50 людей.

Поліція попередила чоловіків про відповідальність за втручання у діяльність органів влади. Депутат Юрій Шарманський від "За майбутнє" натомість запропонував викликати Нацгвардію, аби забезпечити роботу.

 

  Posted by Юрій Шарманський on Tuesday, August 17, 2021

Міський голова Євген Денисюк, який є самовисуванцем, запропонував проголосувати за проведення сесії в закритому режимі, однак, як інформує кореспондент Суспільного, присутні в залі криками цей процес зірвали.

Згодом невідомі таки покинули залу та залишились в коридорі. У сесійній залі лишились два десятки депутатів, ЗМІ та поліція. Із коридору чоловіки продовжують викрикувати осуд щодо одного із депутатів обласної ради від фракції "За майбутнє" Руслана Потапчука. Останньому 5 серпня вночі спалили авто, він пов'язав це із політичними моментами саме у Костополі.

У порядку денному серед питань є питання про висловлення недовіри та припинення повноважень секретаря міськради Давида Дідуха та відкликання з посади голови бюджетної комісії Олексія Кособуцького. Обох обранців у залі немає.

Як зазначило Суспільному джерело серед депутатів, на цій сесії по факту йдеться про переформатування умовної коаліції, яка почала розпадатись орієнтовно два тижні тому.

Орієнтовно о 10:20 прибула рота поліції особливого призначення. Невідомі почали співати гімн України та "Червону руту".