На Сарненщині внаслідок ДТП загинуло четверо осіб, семеро постраждали

 

 Поліцейські встановили, що 20-річний житель міста Сарни, керуючи легковим автомобілем «Mercedes-Benz» на іноземній реєстрації, виїжджаючи із другорядної дороги на головну, не врахував дорожньої обстановки, не надав переваги в русі та допустив зіткнення із маршрутним таксі сполученням «Київ-Ковель». Від удару маршрутку відкинуло на смугу зустрічного руху, де відбулося лобове зіткнення із вантажівкою під керуванням 57-річного рівнянина.

Унаслідок ДТП троє осіб із мікроавтобуса «Mercedes-Benz» загинули на місці події: 51-річна жителька Полтавської області, 30-річний мешканець Київщини та водій маршрутки 62-річний житель Ковеля. Ще один водій мікроавтобуса, 36-річний житель Волинської області, від отриманих травм помер у Сарненській центральній районній лікарні.

Із травмами різного ступеня тяжкості до лікарні госпіталізували ще сімох пасажирів із Волинської, Київської, Кіровоградської областей, Харкова, Світловодська та Рівного, віком від 19-ти до 57 років, серед яких і водій вантажівки. Двоє із потерпілих, зі слів медиків, перебувають у тяжкому стані, ще одного після надання допомоги відпустили.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей, слідчим управлінням розпочато досудове розслідування за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України.

20-річного водія легковика поліцейські затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Відповідно до медичного освідування молодик був ТВЕРЕЗИЙ.

Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

• Відділ комунікації поліції Рівненської області