На Сарненщині під час обшуків вилучено понад пів тонни бурштину без документів

За процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури, в межах кримінального провадження за фактом придбання зберігання та переробки бурштину у значних розмірах, законність походження якого не підтверджується відповідними документами (ч. 2 ст. 240-1 КК України),  11 листопада у Сарненському районі проведено 14 обшуків у житлових, нежитлових приміщеннях, та в транспортних засобів фігурантів провадження.

В ході слідчих дій виявлено та вилучено майже 62 кг виробів з бурштину, близько 455 кг каміння бурштину-сирцю різних фракцій та 3 станки для обробки «сонячного каміння», а також 1 200 літрів спиртосуміші та ємності для її зберігання.

33-річного жителя Дубровиці, який, за попередньою інформацією, займався скупкою бурштину, затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Обшуки проведені спільно зі слідчими СВ Сарненського РВП ГУНП в області та за оперативного супроводу працівників УСР в Рівненській області ДСР НП України.

На даний час тривають першочергові слідчі (розшукові) дії, вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене в ході обшуків майно.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.