На Рівненщину із робочим візитом прибула делегація військових з Латвії

На Рівненщину із робочим візитом прибула делегація військових з Латвії. Її очолив аташе з питань оборони Посольства Латвійської Республіки в Україні полковник Олександр Голманов.

Із членами делегації зустрілися перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та військові Сил тероборони «Захід», 104 бригада тероборони ЗСУ Рівненщина . Обговорили питання організації цивільно-військового співробітництва, евакуації населення та прийому біженців. Окремо йшлося про формування тероборони на Рівненщині, облаштування кордону та діяльність Ради оборони області.

 «Латвія межує на сході з росією, а на півдні – з білоруссю. Тому нам цікавий ваш досвід безпекових заходів поблизу кордону. На жаль, білоруська сторона продовжує надавати свою територію для здійснення агресії», - зазначив Олександр Голманов.

У підсумку сторони домовилися про військове співробітництво, зокрема серед бригад територіальної оборони Рівненщини та Латвії у напрямку здійснення розвідки, формування бригад та розташування оборонних споруд.