На Рівненщині зупинили діяльність осіб, які випалювали деревне вугілля

За процесуального керівництва прокуратури Рівненщини та оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НП України слідчими СУ ГУНП в Рівненській області проведено санкціонований огляд земельної ділянки на території Березнівського району, яка використовувалась для здійснення господарської діяльності щодо випалювання деревного вугілля.

Встановлено, що на земельній ділянці комунальної форми власності лісогосподарського призначення загальною площею близько 1,5 га трьома місцевими жителями поблизу лісу, за межами населеного пункту, за відсутності правовстановлюючих документів на вказану земельну ділянку та відповідних дозвільних документів, самовільно розміщено 18 металевих бочок для випалювання деревного вугілля. Під час проведення випалювання з використанням вказаних бочок здійснювалися викиди шкідливих для довкілля речовин в атмосферне повітря та забруднення прилеглих грунтів. 

 В ході проведених слідчих дій правоохоронцями вилучено 18 металевих бочок (16 із заповненою сировиною для виробництва вугілля) та понад 500 мішків з незаконно виготовленою продукцією.

На даний час здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України за фактом забруднення атмосферного повітря, та вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі (розшукові) дії.

   

 

Прес-служба прокуратури Рівненської області