На Рівненщині визначили переможців обласного літературного конкурсу

Днями в комунальному закладі обласної ради - Рівненській обласній бібліотеці для дітей - відбулося літературне свято за підсумками Всеукраїнського дитячого конкурсу «Лідер читання-2021». Під час заходу нагородили переможців обласного туру цих літературних «змагань».

В обласному онлайн-турі взяли участь 19 дітей з різних територіальних громад. Упродовж літа вони читали книги, відповідали на питання читацької вікторини та представили на розгляд журі відеопрезентації своїх улюблених книг.

До складу журі увійшли рівненські письменниці Неоніла Диб’як, Ірина Одерако та працівники бібліотеки.

У підсумку «лідерами читання» цьогоріч стали: Валерія Вовчик з села Яринівка Сарненського району, яка посіла І місце, Ангеліна Миколайчук з Корця та Анна Чоловічок з Радивилова розділили між собою ІІ місце, третіми стала Маргарита Пастушок з Гощі разом з Тетяною Дундюк з Рівного.

На свято завітали рівненські фіналісти конкурсу «Лідер читання», який проводила Національна бібліотека України для дітей, Надійка Коркош, Олексій та Єгор Скороходи. А також вихованці дитячої театральної студії «Лялькові сходинки».

Для переможців організували екскурсію до музею Уласа Самчука, під час якої діти ознайомилися з експозицією креативних книг Олени Медведєвої.


Рівненська обласна рада