На Рівненщини визначили лауреата обласної мистецької премії імені Германа Жуковського у 2022 році

Ним став академічний камерний оркестр Рівненської обласної філармонії.

Високу обласну нагороду вручать колективу за значний внесок у розвиток національного музичного мистецтва. Грошова винагорода становить 10 тисяч гривень.

У складі оркестру – 23 професійні творчі працівники. Головний диригент - Юрій Скрипник. З 1975 року і до сьогодні колектив музикантів є базовим у філармонії. Його репертуар охоплює три з половиною століття музичної історії і по суті є антологією камерної оркестрової музики: від творів Й.-С. Баха до найновіших сучасних композиторів.

Щороку оркестр дає близько 100 концертів не лише у залі камерної та органної музики, а й гастролює Рівненщиною, регіонами України та за кордоном.

«Ця обласна мистецька премія імені Германа Жуковського присвоюється щороку колективам, митцям України, творча діяльність яких пов’язана з Рівненщиною. Вручається винагорода за плідну творчу діяльність до дня народження відомого українського композитора, уродженця Радивилова», - розповіла начальниця управління культури Рівненської ОДА Любов Романюк.

Премію і диплом лауреату буде вручено 9 листопада під час проведення заходів, приурочених Всеукраїнському дню працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Рівненська ОВА