На Рівненщині, в рамках інтернет-субвенції, до мережі підключають перші села

На сьогодні вже до 7 сіл Рівненщини провели якісний інтернет. Це зробили за державні гроші. Тож відтепер заклади соціальної сфери (в тому числі ФАПи, школи, будинки культури, бібліотеки) Вирівської, Степанської, Зарічненської, Демидівської (2 населені пункти), Повчанської та Костопільської громад підключені до мережі.

Загалом, у рамках проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Інтернет-субвенція», для Рівненщини передбачено більше 15 мільйонів гривень. Ці гроші спрямували у 34 громади. Наразі там тривають роботи. Таким чином доступ до оптичного інтернету вперше отримають мешканці майже 100 сіл. А до мережі під’єднають понад 250 соціальних закладів.

«Плануємо, що всі громади, які беруть участь у проєкті, матимуть якісний інтернет вже до кінця грудня, - пояснила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванна Смачило. – Цей проєкт реалізовується максимально відкрито. А за перебігом тендерів можна стежити в режимі реального часу за допомогою нового онлайн-дашборду. Там відображена детальна інформацію про кожну закупівлю».

Рівненська ОДА