На Рівненщині у приватних помешканнях виявлено бурштину вартістю близько 700 тис. грн 

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництва у кримінальному провадження за фактами вчинення опору та погроз насильством працівникам правоохоронного органу, незаконного видобування корисних копалин - бурштину, а також незаконного поводження зі зброєю.

У межах кримінального провадження, на підставі ухвал слідчого судді,  слідчими СУ ГУНП в Рівненській області 16 травня проведено 3 обшуки у приватних помешканнях осіб на території Володимирецького району, за результатами яких виявлено та вилучено 73 кг каміння бурштину на загальну суму близько 700 тис. грн., 2 мотопомпи, станки для оброблення бурштину, пожежні рукави тощо. 

Також, слідчим за погодженням із прокурором слідчому судді Рівненського міського суду скеровано клопотання про арешт вилученого «сонячного» каменю та іншого майна, з метою його подальшого дослідження у кримінальному провадженні та проведення відповідної судових експертиз.

У вказаному кримінальному провадженні на даний час трьом особам уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345, ч. 2 ст. 342 КК України, та вживаються заходи з метою притягнення до визначеної законом відповідальності інших осіб, причетних до вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень.

Прокуратурою продовжується робота щодо протидії незаконним операціям з бурштином.

 

Прес-служба прокуратури Рівненської області