На Рівненщині судитимуть злочинну групу за розповсюдження наркотиків на території виправного центру

Організував наркобізнес 24-річний чоловік, «смотрящий» за установою. До злочинної схеми він залучив ще двох ув’язнених і «наркокур’єра», який перебував на волі та виконував їхні вказівки. Група слідчих слідчого управління закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження відносно чотирьох обвинувачених до суду.

Нагадаємо, протиправну діяльність злочинного угруповання, яке організувало постачання та збут наркотиків і нарковмісних пігулок у виправній установі припинили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Рівненській області Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції, слідчі слідчого управління поліції області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури та за силової підтримки роти поліції особливого призначення.

Тоді поліцейські встановили, що організував «бізнес» 24-річний мешканець Івано-Франківської області, який відбуває покарання за розбійний напад та відносить себе до так званих «смотрящих» за установою. Його «права рука» – 32-річний ув’язнений – замовляв наркотики та контролював їх постачання до виправного центру.

Відповідальним за передачу заборонених речовин був 42-річний мешканець Рівного. Він отримував нарковмісні пігулки у рамках програми замісної підтримувальної терапії у різних медзакладах, а решту наркотиків, за вказівкою співорганізатора, забирав у поштових відділеннях. «Товар» привозив в обідню пору та віддавав 37-річному засудженому. Заборонені речовини зловмисники збували засудженим, а кошти від отримання «бізнесу» йшли на поповнення так званого «общака».

Навесні торік правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання та відбування покарання фігурантів. У результаті вилучено нарковмісні пігулки, сліп-пакети з канабісом, банківські картки, мобільні телефони, гроші та «чорнові» записи.

Наразі слідчі закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні, а обвинувальний акт скерували до суду.
Зловмисникам загрожує ув’язнення на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна. Їхні дії кваліфікуються за шістьома статтями Кримінального кодексу України: від незаконного придбання, зберігання, збуту наркотичних засобів, їх пересилання, а також заволодіння вказаними засобами шляхом шахрайства, використання коштів здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, та поширення злочинного впливу в установах виконання покарань. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області