На Рівненщині судитимуть учасників злочинної організації, які налагодили канал постачання наркотиків у колонію

Фігурантами кримінального угрупування стали десятеро осіб, з яких шестеро — перебували у в’язниці за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Наркобізнес організував 39-річний уродженець Донецької області, «смотрящий» за виправною установою, а до злочинної діяльності також залучив дружину і  трьох «наркокур'єрів», які перебували на волі.

Протиправну діяльність злочинної організації, яка налагодила постачання та збут наркотичних засобів та психотропних речовин у колонію, припинили працівники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області, слідчі слідчого управління поліції за оперативного супроводу СБУ та процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Як встановили поліцейські, 39-річний уродженець міста Слов’янськ розпочав свою «кар’єру» у 19 років і неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. За скоєні злочини відбував покарання у місцях позбавлення волі, де перебуває і досі. Крайня судимість — у 2019 році за умисне вбивство та розбій.

Перебуваючи в одній із колоній на Рівненщині, здобув авторитет та повагу серед засуджених та став «смотрящим». Із квітня минулого року по січень 2022 року він організував наркотрафік у колонію. До злочинної схеми залучив іще п’ятьох ув’язнених, які замовляли та контролювали постачання наркотиків у колонію, а також чотирьох осіб, які перебували на волі, серед яких і дружина засудженого. У всіх були чітко відведені ролі.

Постачали на територію виправної установи наркотичні засоби та психотропні речовини сімох видів із Донецької, Волинської, Київської областей методом «перекиду» і за допомогою пошти. 

Учасники злочинної організації самі вживали наркотики та розповсюджували їх серед інших засуджених в якості винагороди. 

Група слідчих слідчого управління закінчила досудове розслідування та скерувала до суду матеріали кримінального провадження відносно десятьох обвинувачених за чотирма статтями КК України до суду.

Максимальне покарання, яке може загрожувати фігурантам злочинної організації — від дев'яти років позбавлення волі, а організатору — від 12 років. 

Поліція Рівненщини