На Рівненщині судитимуть працівницю навчального закладу за використання підробленого сертифікату

Випадкова зустріч у торговому закладі змінила «біографію» 59-річної жительки колишнього Здолбунівського району. Жінка придбала за 500 гривень сертифікат про вакцинацію і нині обвинувачується у використанні підробленого документа.

Керівник одного із загальноосвітніх навчальних закладів Рівненського району перевірив у сімейного лікаря відомості, чи дійсно пройшла курс вакцинації та чи отримувала відповідний сертифікат підлегла. Однак, з'ясувалося, що інформація про її вакцинацію відсутня, а документ — сфальсифікований. 

За результатами проведеної перевірки дізнавачі відділення № 6 (м. Здолбунів) внесли відомості до ЄРДР за фактом використання завідомо підробленого документа. 

Поліцейські встановили, що у вересні цьогоріч працівниця навчального закладу придбала у невстановленої особи міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Втім, у «липовому» документі містилися недостовірні відомості, посвідчені штампами з використанням особистих даних одного із лікарів і медичного закладу сусідньої області. 

Дізнавачі за результатами проведеної експертизи та зібраної доказової бази повідомили 59-річній жительці Рівненського району про підозру та скерували на розгляд суду матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом.