На Рівненщині судитимуть чоловіка за те, що заперечував збройну агресію РФ

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до Зарічненського районного суду скеровано обвинувальний акт стосовно 59-річного жителя Рівненщини, якому інкримінують заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, який є уродженцем Республіки Білорусь, але вже багато років проживає у Вараському районі Рівненщини, у своїх розмовах останній категорично заперечував причетність російських військовослужбовців до бомбардування українських міст. Також він виправдовував знищення військами країни-агресора телевежі поблизу Рівного та об’єктів цивільної інфраструктури області.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ УСБУ в Рівненській області, за оперативного супроводу оперативних підрозділів органу безпеки.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на cтрок до 3 років.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура