На Рівненщині продовжують виявляти колаборантів, державних зрадників та агентів ворога

Від оборони кордону - до заходів безпеки. У Рівненській ОВА відбулась  нарада з питань безпекового середовища в регіоні.

 

Участь у нараді взяли начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, голова облради Андрій Карауш, командувач ОУВ «Волинь» Василь Зубанич, начальник ГУ Нацполіції в області Олександр Ганжа, начальник УСБУ в області Андрій Тимченко, заступники голови ОДА, керівники районів, громад та представники військових угрупувань. 

За словами командувача ОУВ «Волинь» Василя Зубанича, безпекова ситуація на Рівненщині досягається постійним контролем за силами та засобами на території білорусі, а також переміщенням військових по ту сторону кордону. Водночас, кожна громада має бути готовою до бойових дій, адже війна триває.

 «Важлива не лише зовнішня оборона, а й внутрішня безпека в громадах. А також інформаційна гігієна. Ворог працює на різних фронтах. Тому доручив головам районів та громад області провести роз’яснювальну роботу з цивільним населенням з питань безпекової ситуації та заходів щодо її покращення. Вкотре наголошую, перемога у війні залежить не лише від військових, а й від кожного з нас», - зазначив Віталій Коваль.

Так, на Рівненщині продовжують виявляти колаборантів, державних зрадників та агентів ворога. Усім їм загрожує покарання. Ситуацію в області моніторить СБУ та Нацполіція. Правоохоронці відстежують підозрілих осіб.

Під час наради йшлося про взаємодію населення громад із ДФТГ, військовими та правоохоронцями. Так, у разі виявлення підозрілих чужинців, військових угрупувань чи безпілотників, а також осіб, які цікавляться об’єктами критичної інфраструктури, здійснюють їх фото- чи відеофіксацію, – потрібно одразу повідомити про це відповідні органи. 

Нагадуємо, що в Управлінні СБ України в Рівненській області працює спеціальна гаряча лінія (0362) 62-43-43, а також електронна пошта: usbu_riv@ssu.gov.ua. Інформація, отримана через телефон довіри СБУ, є конфіденційною і буде ретельно перевірена.

Також щодо безпекових питань можна телефонувати на оперативний телефон поліції – 102.