На Рівненщині презентують мультимедійну Острозьку Біблію

У Музей книги та друкарства міста Острог відбудеться презентація мультимедійної книги, яка присвячена Острозькій Біблії.

Зображення проектується проектором на сторінки, які відвідувачі можуть перегортати. Вона містить 28 сторінок, на яких розповідається про титульну сторінку, друкаря та процес друку книги, про сторінку з гербом та передмову Василя-Костянтина Острозького, передмову Смотрицького, вірші, переклад та текст Біблії, папір та водяні знаки, оформлення.
Електронна книга - українська розробка студії 3Dsbook. Компанія створює нові рішення в музейному та виставковому обладнанні в поєднанні з новими технологіями.



- Нам важливо розповісти про наші експонати більше. Звісно це складно зробити, коли книга з метою збереження, захована під музейним склом. У цьому випадку ми даємо можливість відвідувачам погортати книгу, але не оригінал, а її цифрову версію, в якій розставлені акценти на найцікавіші особливості. Відвідувачі самостійно можуть дослідити експонат" – заступник директора з наукової роботи Державного історико-культурного заповідника міста Острог Андрій Брижук.

Музей книги та друкарства останніми роками змінює підходи до показу спадщини, яку оберігає. У 2019 р. експозиційна зала першого поверху була обладнана панорамною проекцією на стіни та сенсорними панелями. В подальшому у музеї був створений аудіогід та оцифровані деякі рукописні книги.

Книгу придбали за кошти обласного бюджету. Її вартість – 75 тис грн.