На Рівненщині поступово замінюють обладнання системи оповіщення повітряної тривоги

Рівненська обласна військова адміністрація поступово замінює обладнання системи оповіщення повітряної тривоги. Окрім того, кількість гучномовців та електросирен також поступово збільшуються. Про це повідомив Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«В області функціонує автоматизована система централізованого оповіщення, яка має дві складові: аналогову - "Сигнал-ВО" та цифрову – "Озон – С". Та, що аналогова, була створена ще в 1978 році. Її обладнання морально застаріле. Запасні частини вже не виготовляються. Обслуговування потребує значних фінансових та людських ресурсів. Тому обласна військова адміністрація поступово замінює обладнання на новітнє цифрове», - повідомив Віталій Коваль.

Також очільник області додав, що наразі в області в обох системах є 73 електросирени та 121 гучномовець. Враховуючи постійну загрозу ракетних ударів, до оновлення систем сповіщення також залучили тергромади області до встановлення систем сповіщення «Вуличне радіо». П’ять таких пристроїв вже запустили у населених пунктах Гощанської ТГ. Ще у 25 громадах тривають роботи з облаштування.

Віталій Коваль наголосив, що сьогодні необхідно використовувати всі можливості для забезпечення якісного і своєчасного оповіщення про загрози із повітря.

Рівненська ОВА