На Рівненщині послугою «Шлюб за добу» скористалися понад 800 пар закоханих!

Впродовж дев’яти місяців цього року працівники відділів державної реєстрації актів цивільного стану Рівненської області зареєстрували 832 шлюби за пришвидшеною процедурою, в межах проєкту Міністерства юстиції "Шлюб за добу". Найбільшим попитом послуга користується в обласному центрі. Відтак, у Рівному з початку 2020 року у скорочені строки одружилося 624 пари. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість таких церемоній відчутно зросла, адже 2020 року за пришвидшеною процедурою одружилося 507 пар закоханих.

Цікавим є той факт, що майже третина цих шлюбів - це пари з іноземцями.

Сервіс "Шлюб за добу" дозволяє обрати бажану дату державної реєстрації шлюбу без зайвих зусиль. Для цього необхідно звернутися із відповідною заявою до організаторів церемонії у своєму регіоні. Після цього закоханим потрібно обрати зручні дату та час і надати необхідні документи", - зазначає Тарас Грень, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів).

А саме:

1. Паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства.

2. У разі, якщо заявники або один з них раніше перебували в шлюбі, - документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним.

3. Документи, що складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами українською мовою, засвідченими в установленому порядку.

До слова, у Рівненській області скористатися послугою «Шлюб за добу» можна у Рівному, Дубні і Сарнах. Зокрема, в обласному центрі такі церемонії державної реєстрації проходять в КЗ «Міський будинок культури» та в залі камерної та органної музики Рівненської обласної філармонії.

Усю необхідну інформацію про проєкт можна дізнатися за посиланням: https://minjust.gov.ua/.../de-zareestruvati-shlyub-za-24...