На Рівненщині на батьків двох дітей склали протокол за неналежне виконання їх обов'язків

На території Дядьковицької громади проведено профілактичний рейд. Мета – перевірка умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

У ході проведення рейду здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 4-ох сімей, в яких виховується 8 дітей. За результатами рейдового заходу складено відповідні акти.

З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, недопущення домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, зловживання алкогольними напоями, пошуків роботи та працевлаштування за місцем проживання.

Так, інспектором сектору ювенальної превенції на батьків двох родин, де виявлено зловживання спиртними напоями, ухилення батьків від виконання, передбачених законодавством, обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дітей, було складено відповідні адміністративні протоколи за неналежне виконання батьківських обов’язків.