На Рівненщині директора ДП запідозрили в розтраті

У Рівненській області директора ДП «Дослідне господарство «Тучинське» звинувачують у неефективній роботі та занепаді підприємства. Таку інформацію зі слів місцевих жителів передають активісти ГО «Стоп корупції».

 

Про це повідомляють на сайті СТОПКОР ГО.

«За словами людей, у підприємства є все, аби відродити тваринництво та заробляти кошти, давати робочі місця. Проте політика нинішнього керівництва – м’яко кажучи незрозуміла. Це призводить до занепаду. Водночас, на їхню думку, господарство потрібно розвивати», – зазначає правозахисник.

Проаналізувавши ситуацію та з’їздивши на підприємство, він також припустив, що тут може йтися про штучне банкрутство.

«Ми вже багато подібних фірм бачили. Дуже схоже на ситуацію, коли намагаються збанкрутувати штучно. Тобто, коли все, що заробляється – йде в приватні руки, а не на розвиток підприємства. Фактично ресурсами користуються задля власного збагачення. При цьому це підприємство підпорядковане Інституту сільського господарства західного Полісся, а мета його насамперед – досліджувати».

Зазначимо, у підприємства в розпорядженні є близько 5 тис. га землі та близько 2 тис. га орної землі. Управляє ним Іван Зарудняк.

Як згадують працівники, їм не вистачає ефективного управлінця, яким був, наприклад, попередній – нині вже покійний Микола Зінчук.

«Академія має дати цьому раду та поставити справжнього господарника на посаду директора. Щоб керував підприємством та не допустив його подальшого занепаду», – сказав зам колишнього директора Костянтин Шевчук.

Поспілкуватись із Зарудняком активістам не вдалось – той не взяв слухавку та не був присутній на робочому місці. Вони також відзначили незадовільний стан підприємства та ресурсів.