На Костопільщині перепоховали 25 останків учасників національно-визвольної боротьби

На Костопільщині перепоховали 25 останків учасників національно-визвольної боротьби ОУН/УПА періоду 1942-1945 рр. та жертв політичних репресій, вчинених радянськими репресивними органами, які знайшли на території місцевої військової частини.

Пошукові роботи (2020 рік) та ексгумаційні дослідження (2021 рік) виконували спеціалісти КП Львівської обласної ради з питань здійснення пошуку поховань учасників національно-визвольних змагань та жертв воєн, депортацій і політичних репресій «Доля» під керівництвом директора підприємства Святослава ШЕРЕМЕТИ. Згідно із висновком антрополога Ольги МІНЕЙКО ексгумовано останки 12 чоловіків, 10 жінок, 3 дітей.

Об 11 годині, сьогодні, у Соборі Петра і Павла у Костополі відбулася панахида за останками учасників національно-визвольної боротьби ОУН/УПА періоду 1942-1945 рр. та жертв політичних репресій. Після цього, у музичному супроводі військового оркестру, труни з останками з храму винесли військовослужбовці та відвезли до міського кладовища «Нове». Там відбулася громадська панахида.
Прийшли вшанувати пам'ять невинних жертв представники Українського інституту національної пам’яті, пошукового центру «Доля», місцевої влади, військові, духовенство, громадськість, ЗМІ.
25 останків учасників національно-визвольної боротьби ОУН/УПА періоду 1942-1945 рр. та жертв політичних репресій перепоховали у братській могилі під постріли військового салюту.