На Дубенщині директорку НВК притягнуто до відповідальності за преміювання чоловіка

За участі прокурора Дубенської окружної прокуратури, судом,  за результатами розгляду 8 протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, передбачені частинами 1, 2 статті 172-7 КУпАП, притягнуто до адміністративної відповідальності керівницю одного з навчальних закладів Дубенського району.

В ході розгляду протоколів з’ясовано, що директорка загальноосвітнього навчального закладу, в порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів, а також, перебуваючи в умовах такого конфлікту інтересів, видала накази про преміювання свого чоловіка, який також працює у цьому закладі та знаходиться у її підпорядкуванні.

Постановою суду директорку визнано винною у вчиненні зазначених правопорушень та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 гривень, що становить двісті неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідково: упродовж січня – вересня 2021 року прокурорами забезпечено участь у розгляді 283 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за якими судом прийнято рішення про накладення штрафу, проти 181 за аналогічний період минулого року.

За результатами судового розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, до адміністративної відповідальності притягнуто 173 особи: 107 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад; 3  депутата обласної ради; 3 присяжних; 7 працівників органів Національної поліції; 6 – органів та установ кримінально-виконавчої служби; 25 посадових осіб юридичних осіб публічного права; 22 посадових та службових особи інших органів державної влади та місцевого самоврядування.