Місто Сарни хоче стати молодіжною столицею України

фото - із сайту Сарненської міської ради

За результатами конкурсу «Молодіжна столиця України» за активну участь, підтримку молодіжних ініціатив Сарненській міській раді вручено Подяку.

Оцінювали зацікавленість і спроможність міст якісно змінювати молодіжну політику на міському рівні, вносити питання молодіжної політики до пріоритетів розвитку громади, залучати молодь до співпраці. 

Організатори конкурсу зазначають, що відкриттям цього року для конкурсу стали міста, чиї команди вперше наважилися взяти участь і поборотися за звання. Сарни є одним з них.

Проводиться конкурс за ініціативи Міністерства молоді та спорту, Українського інституту міжнародної політики, Національної молодіжної ради України за підтримки Асоціації міст та Асоціації ОТГ України. Щороку (третій рік поспіль) визначають найкраще місто країни для проживання й розвитку молоді. Цього року заявки на участь подали 48 міст. У заявці необхідно було надати відповіді на ключові питання щодо діяльності молодіжних рад міст та їхньої співпраці з міською радою. З наданих заявок обрано десятку лідерів, які 10 грудня мали змогу презентувати свої міста, проєкти й досягнення молодіжних організацій, а також плани розвитку на наступний рік. На основі презентацій члени Наглядової ради шляхом таємного голосування обрали молодіжну столицю України - 2020 – місто Тернопіль. У 2018 році переможцем конкурсу був Львів, у 2019-му – Кам’янець-Подільський.

«Молодіжна столиця України» створена у контексті загальноєвропейського конкурсу «Європейська молодіжна столиця», який успішно реалізовується з 2008 року.

--За повідомленням Сарненської міської ради