Міністр внутрішніх справ представив тимчасово виконуючого обов’язки Голови ДСНС України Сергія Крука

12 листопада міністр внутрішніх справ Денис Монастирський відвідав апарат Державної служби України з надзвичайних ситуацій, де представив колективу нового керівника. Так, тимчасово виконуючим обов’язки Голови ДСНС став Сергій Крук, який до цього очолював Головне управління ДСНС у Рівненській області. Денис Монастирський перш за все подякував Миколі Чечоткіну за плідну співпрацю та відзначив, що упродовж 6 із половиною років його роботи у сфері ДСНС було зроблено дуже багато корисних та потрібних змін. За словами Дениса Монастирського, колишній Голова ДСНС очолив відомство у непростий 2015 рік: «ви прийняли цю Службу у надзвичайно складний час для нашої держави, кризовий, проте я бачу, що саме ви вивели ДСНС на новий рівень – рівень довіри, матеріально-технічного оновлення, рівень поваги до Служби».

Міністр також висловив упевненість, що й при новому керівникові курс на реформи та позитивні зміни у відомстві буде збережено. За його словами, територіальний підрозділ ДСНС Рівненщини був одним з найкращим в системі, а досвід Сергія Крука, який обіймав посаду керівника 7 років, дозволить організувати роботу на такому високому рівні й в інших областях.

Міністр наголосив на необхідності найближчим часом провести засідання Колегії ДСНС за основними напрямками реформування. Йдеться, у першу чергу, про реформування підходів. «Я би хотів бачити більше акценту саме на профілактиці. Ми маємо на сьогодні мету, з якою я прийшов на посаду міністра, це – зменшення смертності від надзвичайних ситуацій. Цей показник дуже високий, однак я думаю, що в наших силах його скоротити. Для цього потрібні і нові підходи, і нове бачення, а також і нове фінансування для Служби», - сказав Денис Монастирський.

У свою чергу, Сергій Крук подякував керівництву МВС та держави за довіру і можливість координувати діяльність однієї з найпотужніших і найрейтинговіших Служб України.

«Я переконаний, що керівники і Апарату ДСНС, і підрозділів у регіонах виконають поставлені першочергові й актуальні завдання, а усі попередні здобутки та напрацювання будуть збережені і примножені. Колектив пожежних-рятувальників готовий до виконання завдань за призначенням і зробить усе можливе, аби ДСНС стала прикладом в системі Міністерства внутрішніх справ», - сказав він.

На завершення, Денис Монастирський зауважив, що ключ для успіху він вбачає у продовженні розпочатих ініціатив, комунікації з територіальними громадами, а також у створенні належних умов у Службі рядовому рятувальнику.