Міністр оборони заявив, що мобілізують не всіх, потрібні лише фахівці конкретних спеціальностей

В Збройних Силах зараз нема потреби в нарощуванні кількості особового складу. Мобілізують лише "конкретних фахівців".

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в інтерв’ю Голосу Америки.

Він нагадав, що завдання щодо мобілізації визначає Генштаб. Начальник Генштабу разом із головнокомандувачем ЗСУ оцінюють ту чи іншу кількість сил і засобів, яка потрібна в той чи інший момент ведення бойових дій, а також оцінюють втрати ("давайте будемо реалістами - втрати у нас теж є, і поранені, і, на жаль, убиті"), - пояснив Резніков.

В результаті, каже глава Міноборони, Генштаб "чітко знає, на якому напрямку якому виду сил чи військ заміщення потрібно зробити, або відвести бригаду на відновлення боєздатності та замість неї увести резерв".

Міністр наголосив, що на сьогодні мобілізаційні потреби задовольняються через пошук конкретних спеціалістів.

"Тобто не загалом стільки й стільки там потрібно, тому що досить багато вже мобілізували до лав Збройних сил - і не тільки Збройних сил. Зараз [потрібні] конкретні фахівці. Це можуть бути оператори БПЛА, можуть бути спеціальні айтівці, зв'язківці, артилеристи, і так далі", - перерахував він.

Резніков додав, що тепер, коли сили оборони отримують "просунуте і складніше" озброєння натовського стандарту, "то й фахівці нам потрібні такі, які зможуть швидко опанувати ці системи".

"Що ми, відверто кажучи, дуже добре і робимо", - підсумував він.