Міненерго повідомило, хто відповідатиме за справедливість графіків відключення світла

При відключенні електроенергії усі споживачі мають перебувати в рівних умовах

Керівники операторів системи розподілу (обленерго) будуть нести відповідальність за несправедливе відключення споживачів від електропостачання. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що минулого тижня кількість скарг від споживачів щодо недотримання графіків та несправедливості у черговості відключень зросла удвічі.

«Аналіз, який Міненерго провело спільно з НКРЕКП та Держенергонаглядом, свідчить, що невдоволення громадян обґрунтоване. Серед регіонів, по яким надходить найбільше скарг – Київ, Київська область, Полтава і Львів», – зазначив Галущенко.

Зазначається, що при відключенні електроенергії оператор системи розподілу (ОСР) має керуватися справедливим підходом, щоб усі споживачі перебували в рівних умовах. Якщо будуть встановлені факти зловживань, керівники компаній будуть нести персональну відповідальність.

Крім того регулятор отримує значну частину скарг на неналежну комунікацію ОСР зі споживачами, зокрема недонесення інформації про відключення, їх обсяги та актуальність складених графіків.

За матеріалом Главком