Мешканці села на Рівненщині попросили у Зеленського школу

Мешканці с. Рокитне Рокитнівського району звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням розпочати будівництво нової школи.

«Пане Президенте, збудуйте нам школу!!!

Шановний пане Президенте! Звертаємося до Вас від імені жителів села Рокитне,  педагогічного колективу, учнів  Рокитнівського навчально-виховного комплексу  школи І-ІІІ ступенів-ліцею  Рокитнівського району Рівненської області з проханням посприяти в питанні початку будівництва нового корпусу школи.

У 2015 році за рахунок коштів районного бюджету  було виготовлено кошторисно-проектну документацію  та експертні висновки на будівництво корпусу школи на 438 місць. Залишилося лише розпочати будівництво. Однак процес вже чотири роки затягується з різних причин.  Варто сказати, що упродовж усього періоду існування школи в Рокитнівському НВК завжди була проблема з навчальною площею. Через велику кількість учнів і через брак приміщень навчальний процес тут проходить  у дві зміни. Ситуацію ускладнило те, що в 2012 році фахівці визнали аварійним приміщення старої шлакової школи і у зв’язку з цим його було демонтовано. Отже, було втрачено 14 класних кімнат на 300 учнівських місць.

Ось уже сьомий рік 800 учнів змушені тіснитися в одному корпусі, який розрахований щонайбільше на 350 учнів. Слід зазначити, що навчальний корпус, який зараз в експлуатації, будувався для школи з поглибленим вивченням англійської мови і класні кімнати розраховані на підгрупи по 14 учнів. Зараз у таких класах тісняться по 20-28 учнів. Для навчання використано всі наявні приміщення (кімнати культурно-дозвіллєвого комплексу, теплиця, їдальня, музей, кабінет директора, медсестри, гардеробна, відгороджено  коридори, які пристосовані під навчання). У спортзалі змушені проводити урок по 5 класів одночасно, що порушує усі санітарні норми. Актового залу взагалі немає.  

До 2020 року передбачається, що кількість учнів збільшиться до 900. І це без врахування активних міграційних факторів, які в с. Рокитному мають позитивну динаміку. Є  стратегія розвитку населеного пункту: в генплан села Рокитне внесено 500 земельних ділянок під забудову. На території сільської  ради проживає майже 7000 населення. Щороку народжується понад сто немовлят.

 Отож сучасний навчальний заклад в селі Рокитне вкрай необхідний. Вимоги громади села, спрямовані на  вирішення проблеми будівництва нової школи, є цілком  логічними і закономірними.

Від батьківської громадськості, колективу школи просимо Вас, пане Президенте, сприяти початку будівництва навчального корпусу школи.»