Майже три тисячі пачок безакцизних цигарок вилучили у Сарнах

Упродовж минулого тижня на блокпостах області правоохоронці виявили та задокументували 460 порушень у сфері незаконного обігу підакцизних товарів: 453 адміністративних та сім кримінальних.

23 травня дільничний офіцер Сарненського РВП під час несення служби на блокпосту зупинив автомобіль «Merсedes Benz Spгinter».

 Під час огляду у вантажному відділенні поліцейські виявили картонні коробки із тютюновими виробами без акцизних марок. Слідчо-оперативна група задокументувала злочин та вилучила 2 980 пачок цигарок і автомобіль.

 Кермувальник, 33-річний житель Рівненського району пояснив, що віз цигарки на продаж.

 За фактом незаконного придбання та транспортування підакцизних товарів слідчі розпочали досудове розслідування. Вирішується питання про накладення арешту на вилучений транспорт та майно.

Нагадаємо, незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, тютюну, промислових замінників тютюну, пального або інших підакцизних товарів — караються штрафом від 85 тисяч гривень до 170 тисяч гривень із конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Сарненський районний відділ поліції