Лісокористувач сплатить понад 400 тис. грн за те, що не догледів ліс

Господарським судом Рівненської області задоволено позов прокурора в інтересах держави до одного із приватних лісокористувачів Сарненського району про відшкодування шкоди, завданої порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

В ході судового розгляду прокурором доведено, що постійний лісокористувач не забезпечив належну охорону лісу, що призвело до незаконної порубки невідомими особами 54 беріз.

Понад 415 тис. грн шкоди завданої довкіллю стягнуто за рішенням суду на рахунок місцевого бюджету.

Примітка: шкода, заподіяна порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища, має спрямовуватися до спеціально створених фондів охорони навколишнього природного середовища у відповідних місцевих бюджетах за місцем заподіяння екологічної шкоди, і в подальшому спрямовується на фінансування заходів з відтворення та охорони навколишнього природного середовища.

Відтак, несплата порушником нарахованих збитків ставить під загрозу можливість проведення заходів з відновлення навколишнього природного середовища у зв’язку із відсутністю джерел для їх фінансування.

Рівненська обласна прокуратура