«Країна смаку» та молочний комплекс уже готові до роботи

 Фабрика готова щодоби переробляти до 25 тонн сировини. Підприємство спеціалізуватиметься на виробництві популярної на сході страви донер-кебабів, які особливо користуються попитом в молодіжному середовищі. Тут всюди встановлено сучасне австрійське обладнання, нині фактично завершені пусконаладжувальні роботи.

Найближчим часом у Гощанському районі буде відкрито два сучасних підприємства. Йдеться про фабрику «Країна смаку» у с. Бугрин та молочний комплекс з доїльним залом в с. Іллін, власником якого є ПСП ім. Воловікова.

За словами генерального директора підприємства Андрія Козачука, проектна вартість фабрики складає майже 60 мільйонів гривень. На підприємстві працюватиме 90 чоловік, при цьому право першочерговості при прийомі на роботу надаватиметься місцевим мешканцям. Фабрика готова щодоби переробляти до 25 тонн сировини. Підприємство спеціалізуватиметься на виробництві популярної  на сході  страви донер-кебабів, які особливо користуються попитом в молодіжному середовищі. Тут всюди встановлено сучасне австрійське обладнання, нині фактично завершені пусконаладжувальні роботи.

Раніше ця територія була занедбаною, до цього тут розташовувався колгоспний консервний завод. Але після того, як його не стало, власники земельної ділянки розмістили оголошення  про продаж на Інтернет-сайтах. На одне з них і відгукнувся турок Ільхам Аббасов, який згодом  придбав цю земельну ділянку і побудував уже згадану «Країну смаку». До речі, аналогічне підприємство цього ж власника вже успішно працює в м. Бро-вари Київської області. На жаль, у Бугрині розмах буде не той, що у Броварах, хоча попередньо планувалося, що тут випускатимуть 120 видів продукції. Власник не заперечує, що до цієї ідеї може повернутися, але лише в тому разі, коли кризові процеси в економіці припиняться.

Керівники району Геннадій Владичук та Степан Гречич переконані, що створення у районі такого підприємства,  дозволить місцевим фермерським господарствам постачати туди вирощену сільськогосподарську продукцію, що суттєво пожвавить роботу сільськогосподарської галузі та поліпшить ситуацію у сфері зайнятості.

Що ж стосується іншого підприємства — молочного комплексу на 1800 голів із доїльним залом в с. Іллін, то побачене мною — це справжній переворот в уявленні про сільське господарство загалом і про тваринництво зокрема. Напевно, на базі цього комплексу варто проводити семінари для тваринників і вчити їх, як потрібно працювати.

• Василь Бурченя