Коваль перевірив готовність доріг області до зими. Омелян хвилюється за їх стан навесні

Сьогодні поблизу траси Київ-Чоп відбулося розширене виїзне засідання служб цивільного захисту Рівненщини, про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС у Рівненській області.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль відзначив, що вперше дороги Рівненщини обслуговуватимуть не лише облавтодор і комунальники, а й приватні структури. Адже на початку цього року вісім компаній виграли відповідні тендери. Очільник області попередив їх про кримінальну відповідальність у випадку халатного ставлення до покладених на них обов'язків.

- Йдеться про життя і здоров'я людей. Зима - це завжди підвищені ризики. Ми повинні зробити все для того, аби зимовий період пройшов без ексцесів та надзвичайних випадків, - підкреслив Віталій Коваль.

Для цього в кожному районі області будуть створені робочі групи за участю правоохоронців, рятувальників, місцевої влади, контролюючих органів, підрядних організацій, аби ще раз перевірити готовність приватних підрядників до зими. Зокрема, з'ясовуватимуть, чи наявна у них зазначена у тендерній документації техніка для зимового обслуговування доріг та чи в достатній кількості заготовлені піщано-соляні суміші.

А якраз перед виїзним засіданням колишній міністр інфраструктури України (2014-2019 рр.) Володимир Омелян розкритикував на своїй Фейсбук-сторінці зменшення фінансування будівництва доріг: «Загалом, фінансування доріг у 2020 мало скласти близько 110 млрд грн. Мало бути відремонтовано понад 10 000 км автошляхів. Щойно парламентом проголосовано скорочення і так невеликого фінансування. Фактично, на наступний рік фінансування доріг буде майже удвічі менше від запланованого нами, близько 65 млрд. грн.», - написав він.

То що ж буде з дорогами області, як вони переживуть зиму і чи заходи чиновників були ефективні - найочевидніше покаже весна. А от чи буде в остаточному варіанті Держбюджету України покращене фінансування доріг, побачимо значно швидше – під час його затвердження Верховною Радою.