Корецька громада попрощалася із загиблим воїном Сергієм Янцем

Вдруге за тиждень Корецька громада стала на коліна перед своїм загиблим захисником. 31 грудня в останню дорогу провели воїна Сергія ЯНЦЯ. Прощалися з ним рідні, представники влади, духовенство, друзі, бойові побратими та жителі громади. У морі квітів і сліз потопав міський майдан.

Сергій Володимирович ЯНЕЦЬ народився 20 серпня 1976 році у Корці. Закінчив Корецьку ЗОШ №1, потім навчався у Березнівському лісовому коледжі, із якого був призваний на військову службу. Служив у Білій Церкві. Був учасником Революції Гідності, після кривавих подій на Майдані вступив у батальйон імені генерала Кульчицького та у його лавах боровся за незалежність та суверенітет України у зоні АТО. З початком повномасштабного російського вторгнення продовжив захищати Україну від загарбників. Загинув 26 грудня під час мінометного обстрілу у районі Бахмута. Через кілька днів мала відбутися ротація…

Він завжди повертався до рідного батьківського порогу, проте цього разу – востаннє…

Чин відспівування полеглого Героя у Свято-Сергіївському храмі м.Корця звершив благочинний І-го Корецького благочиння УПЦ протоієрей Андрій ДЯЧЕК у співслужінні духовенства.

«Сьогодні ми молимося за новопреставленого воїна Сергія, який, не жаліючи свого життя, виконав одну із найголовніших заповідей Спасителя: «Нема більшого тої любові, хто душу свою положить за ближнього свого». Новопреставлений воїн Сергій мав міцну віру в Бога, любив Його всім своїм серцем, а люблячи Бога, він любив свого ближнього і свою Батьківщину. Тому, коли ворог напав на нашу країну, він без вагань став на її захист і до останнього подиху був вірний військовій присязі. Він загинув за всіх нас, щоб ми тут жили у мирі і спокої. Наш обов’язок – підносити молитви за упокій його душі не тільки сьогодні. Кожного дня ми повинні молитися за тих, хто за нас віддав своє життя», – зазначив отець Андрій.

Поховали воїна з військовими почестями на кладовищі біля церкви.

Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі. Сумуємо та підтримуємо рідних у важку годину скорботи. Нехай опіка Всевишнього та наші молитви полегшать гіркоту втрати і родинне горе. Світлий спомин про мужнього захисника України назавжди залишиться в наших серцях.

Вічна пам’ять тим, хто ціною власного життя та здоров’я захищають нашу державу.

Корецька міська рада