Коли небо над Україною буде закрите – прогноз Повітряних сил ЗСУ

Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що для повного закриття неба над нашою країною знадобиться кілька років. Територія України є надзвичайно великою. Перекрити повітряний простір ЗРК, що стоять на озброєнні, “Бук М1” і “С-300” зараз неможливо. Про це повідомляє ТСН.

“Територія України - надзвичайно велика. Президент України раніше озвучував, що ми можемо закрити лише 10%. Перекрити небо тими засобами протиповітряної оборони, які є на озброєнні, - це ЗРК "Бук М1" та "С-300", зараз неможливо. Це зенітні ракетні комплекси середнього радіусу дії. Це 40 км - "Бук" і 70 км - "С-300". Розставити їх, щоб перекрити усю територію, на жаль, зараз це неможливо, бо немає стільки вогневих засобів. Тому сьогодні перекриваються ті напрямки винищувальною авіацією, де менше засобів ППО. Також створено мобільні групи із ПЗРК. Потрібно суттєво більше засобів. Аби повністю перекрити усе небо, так підуть роки. Ми не можемо одномоментно перекрити таку велику територію. Якщо будуть літаки західного виробництва, що суттєво допоможе, але на те, щоб вони тоже прийшла до нас, потрібно суттєвий відрізок часу”, — ЗАЗНАЧИВ ЮРІЙ ІГНАТ.

За його словами, нашим захисникам потрібні засоби ППО не лише середнього радіусу дії, а й великого. Мрія – комплекси Patriot. З їхньою допомогою можна відпрацьовувати балістичні ракети.