Хмельницька АЕС постачатиме медичний кисень для закладів охорони здоров’я

Хмельницька АЕС пройшла усі етапи підготовки до виробництва медичного кисню та може постачати його до лікарень регіону розташування.

Про це повідомило видання Острог.Район.

Оскільки виробничий процес на атомних електростанціях передбачає виробництво технічного кисню, компанія вирішила опрацювати можливість виробництва та постачання медичного кисню до лікувальних закладів. Така ініціатива виникла у період найбільш активної фази поширення коронавірусу. 

З цією метою на Хмельницькій АЕС для подальшої діяльності розробили повний комплект необхідних документів, а персонал пройшов відповідне навчання.

У результаті – ліцензійною комісією Державної служби України з лікарських засобів прийняла рішення про надання Хмельницькій АЕС ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів. Постачатимуть кисень до лікарень зі знижкою у 99%.

Довідково: Медичний кисень призначеначають для оксигенотерапії при станах, що супроводжуються кисневою недостатністю (коли сатурація, тобто частка насиченого киснем гемоглобіну відносно загального гемоглобіну в крові, становить 93% і нижче). Йдеться не лише про коронавірусну хворобу, а й захворювання дихальних шляхів, серцево-судинної системи, хірургічні операції, отруєння окисом вуглецю, синильною кислотою, хлором, фосгеном тощо. Також медичний кисень застосовують для компенсації нестачі кисню в повітрі (наприклад, в авіації).