Із костопільськими рибалками провели навчальну бесіду

24 січня співробітники 19-ї державної пожежно-рятувальної частини підчас проведення масово роз’яснювальної роботи завітали на відкриті водойми та провели для любителів зимової риболовлі навчання з правил безпеки на льоду на місцевій водоймі села Великий Мидськ.

Рятувальники розповіли для рибалок правила поведінки на льоду та порядок дій на випадок, якщо людина провалилась під лід. Кожному з них вручили пам’ятки.

Рибалки зі стажем зізнаються рятувальникам, що дбають про своє життя і завжди мають при собі спорядження та підручні засоби, якими можна врятуватися. Та все ж, аби небезпечне захоплення було приємним, а не фатальним, співробітники ДСНС просять любителів зимової риболовлі не лише дбати про безпеку і знати всі правила поведінки на льоду, а й не вживати спиртного. Крім того, людина, яка провалилася під лід, переохолоджується і може перебувати у воді не більше 10 хвилин. Тому краще не вирушати на водойми поодинці. Якщо ж людина провалилася під лід, то потопаючого потрібно рятувати підручними засобами – палицею чи мотузкою.