І в палаючий будинок, і крізь щаблі драбини, й на мотивуюче фото - сарненські рятувальники можуть все!

Восьма Державна пожежно-рятувальна частина 5-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління  Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області – так офіційно іменуються рятувальники Сарненщини, котрі зовсім нещодавно стали зірками інтернет-простору.

Сталося це не лише завдяки сумлінній праці та відвазі, яку проявляють щодень, виконуючи покладені на них обов’язки.

Вадим Кузака - один зі сарненських рятувальників, на відео, знятому колегами, демонстрував чудеса еквілібристики, пролізаючи поміж щаблями драбини в обмундируванні та протягуючи крізь них все необхідне обладнання для гасіння пожежі і порятунку людей, про що ми вже розповідали.

Тисячами переглядів це міні-кіно не обмежилося, бо рятувальники з інших районів області згадали власні таланти й уміння і підтримали колегу схожими відео, як, наприклад, гощанські рятувальники, котрі передали естафету березнівським.

У перші ж дні нового року бійці ДСНС Рівненщини поділилися неймовірними фото – де мужність і відвага читається в очах кожного.

А вчора сарненські рятувальники отримали заслужені нагороди і від міської влади. Це сталося на нараді з  підведення підсумків їх службової діяльності

Світлана Усик вручила Подяки міського голови службовцям Сарненського районного сектора ГУ ДСНС Руслану Гапкіну, Руслану Конику та Вадиму Кузаці. А Грамоту ГУ ДСНС у Рівненській області за взаємодію та співпрацю Світлані Усик вручив заступник начальника Головного управління ДСНС у Рівненській області з реагування на надзвичайні ситуації  Ігор Михальчук, повідомляє сайт Сарненської міської ради. 

Це нагороди заслужені щоденною кропіткою працею, а головне взаємодією міської влади і рятувальної служби. Завдяки роботі рятувальників міські жителі відчувають свою захищеність. Вогнеборці оперативно реагують на події з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайні ситуації. Протягом минулого року вони оперативно ліквідували наслідки надзвичайних ситуацій, провели інші рятувальні заходи.  Службовці ДСНС також активно підтримують соціальні проекти розвитку міста, беруть участь у його розбудові.

Підтвердженням тісної співпраці у 2019 році було те, що за рішенням міської ради виділено кошти у сумі 45 тис. грн. з міського бюджету на придбання квадрокоптера та у сумі 100 тис. грн. на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, аварійно-рятувального обладнання, спеціального та захисного спорядження, речового майна аби забезпечити необхідним рятувальників для більш оперативного та якісного реагування на потреби жителів міста.

Крім того, Світлана Усик наприкінці жовтня 2019 року вручила квадрокоптер представникам Державної служби надзвичайних ситуацій у м. Сарни, повідомляють на сайті. Пристрій дозволяє оперативно реагувати на надзвичайні ситуації.