Гуманітарна допомога з Польщі надійшла до Рівненської міської лікарні

Медичне обладнання та карету швидкої допомоги отримала Рівненська міська лікарня. Гуманітарна допомога надійшла з Польщі від лікарні в Білій Подляскій. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«Дякую керівництву Люблінського воєводства, особливо Віцемаршалку Збігнєву Войцеховському за підтримку. Особисто спілкувався з ним, аби допомога потрапила в Рівненську область. А завдяки активній участі головного лікаря Євгена Кучерука її отримала саме міська лікарня Рівного. Частину гуманітарної допомоги Євген Філімонович везе вже сьогодні від польського кордону», - розповів Віталій Коваль.

Швидка марки «Citroen», повністю облаштована і має електричний кардіограф. За словами головного лікаря Євгена Кучерука, серед медичного інвентарю: 6 операційних столів, 2 тисячі захисних костюмів від COVID-19, перев’язувальні матеріали, засоби для офтальмології та інше приладдя. 

За попередніми підрахунками медиків, його вартість понад 10 млн грн. Решту медичного устаткування доставлять в лікарню вже наступного тижня.

Рівненська ОДА