Гучне затримання: УЗЕ оприлюднило фрагменти розмов фігурантів у справі про одержання хабара Ігорем Мічудою

Фрагменти розмов фігурантів у справі про одержання 400 тисяч гривень хабара начальником обласної ДАБІ оприлюдмило Управління захисту економіки в Рівненській області

«Та забудь про все на світі. Один чоловік курірує стройки в Рівненській області, одін – Ігор Володимирович Мічуда. Крапка», - відповідь посадовця на питання щодо вирішення всіх питань.

Зважаючи на суспільний резонанс навколо викриття та затримання керівника ДАБІ у Рівненській області на хабарі у 400 тисяч гривень, вирішили опубілкувати деякі фрагменти розмов фігурантів кримінального провадження.

Нагадуємо, 25 травня оперативниками Управління захисту економіки у Рівненській області Нацполіції, слідчими ГУ Нацполіції в Рівненській області за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України було затримано посадовця. 400 тисяч гривень хабара за невтручання у господарську діяльність забудовника, а саме не створення штучних перешкод та не проведення перевірок на об'єкті будівництва. Перевірка, начебто, повинна була проводитися на підставі звернення громадянина, проте, як було встановлено під час досудового розслідування, жодних заяв даний громадянин до ДАБІ не надсилав та особисто не звертався. У корупційній схемі були задіяні бухгалтер підприємства, на рахунки якого перерахували кошти, ніби, за придбання товарів, а також син посадовця, що виконував роль посередника.

Керівнику обласної ДАБІ було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. ч. 1,2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного) Кримінального кодексу України. Його синові – за ч. 3 ст. 368, а бухгалтеру підприємства – за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України.

Начальникові ДАБІ було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, посереднику та бухгалтеру - цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє Управління захисту економіки в Рівненській області.