Філія «Любомирського асфальтобетонного заводу» сплатить 75 тисяч штрафу

Інспекцією здобуто перемогу ще в одній судовій справі.

Дана справа тягнеться вже три роки, ще у 2019 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) Філії «Любомирський асфальтобетонний завод» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України».

Під час перевірки, спеціалістами Інспекції виявлено, що підприємством здійснюється господарська діяльність без наявності дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел.

За виявлені порушення нараховано шкоду завдану навколишньому природному середовищу в сумі 75 тисяч 577 гривень. Для добровільного відшкодування збитків підприємству надано претензію, термін сплати якої був місячний термін.

В добровільному порядку у визначені терміни підприємством збитки відшкодовані не були.

Державна екологічна інспекція Поліського округу була змушена звернутись до Господарського суду Рівненської області з позовною заявою, щодо стягнення з порушника вищезазначеної шкоди. Але, рішенням Господарського суду – позовну заяву Інспекції залишено без задоволення.

Інспекція не погодившись з Рішенням суду першої інстанції звернулась з апеляційною скаргою до Північно-західного апеляційного господарського суду з проханням скасувати Рішення суду першої інстанції та ухвалити нове рішення, яким позовні вимоги Інспекції задоволені повністю.

Постановою Північно західного апеляційного господарського суду від 13 червня 2022 року ухвалене нове рішення, яким позовні вимоги Інспекції щодо стягнення з ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» в особі Філії «Любомирський асфальтобетонний завод» ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» шкоди завданої навколишньому природному середовищу в розмірі 75 тисяч 577 гривень задоволено в повному обсязі.

У разі невиконання рішення суду, матеріали будуть передані до виконавчої служби, щодо стягнення їх в примусовому порядку.

Ще одна перемога у боротьбі за чисте довкілля.