Екс-депутат Дубенської міської ради, який має власні замки, нещодавно збудував і храм

Дубенчанин Валерій Потапчук, який є екс-депутатом Дубенської міської ради, продовжує дивувати своєю майстерністю. Нові його витвори прикрашатимуть Волинський еколого-натуралістичний центр. Цього разу із природного каменю вперше "народилась" церква.

Розповідає "Рівне Вечірнє" з посиланням на Блог "Знай більше".

Чоловік вже не перший рік будує мініатюрні замки та різні архітектурні споруди із природного каменю. 

Все починалося з того, що кілька років тому Валерій Дмитрович зробив невеличку водойму біля власного будинку і захотів прикрасити її чимось особливим. І захопився будівництвом унікального замку.

 Побачивши мій замок сестра попросили їй теж виготовити щось подібне. Я зрозумів, що це не залишає байдужим людей і захоплює їх. Зараз я знов для сестри виготовляю «пам’ятку архітектури», бо попередню їй хтось поламав. Видно, досліджував що і як там зроблено. Також в свій час, на замовлення Леоніда Кічатого, я виготовив для Державного історико-культурного заповідника міста Дубна 12 замків. З часом і там люди їх поламали, хоча ще декілька стоїть поблизу палацу Любомирських, - розповідає Валерій Потапчук.

Митець каже, що два роки не працював над замками, а зараз знову приступив до роботи. Для основи чоловік обирає великий плоский камінь, який надихає на подальшу працю.

– Саме камінь визначає форму майбутнього замку. Далі роблю креслення і творю, як підказує душа, - додає майстер.