Дзюдоїстка з Рівненщини виборола бронзу на Паралімпіаді

Україна здобула 13-у медаль на Паралімпійських Іграх у Токіо. Дзюдоїстка Юлія Іваницька стала бронзовою призеркою у вазі до 48 кг.

Іваницька - одна із найдосвідченіших спортсменок збірної України у дзюдо. Паралімпіада-2020 стала для нею четвертою у кар'єрі, причому на двох попередніх Іграх у Лондоні та Ріо-де-Жанейро вона здобула бронзову медаль.

Джерело Рівне.Суспільне.

Медальною вийшла для Іваницької і Паралімпіада у Токіо. Її вона закінчила з третьою для себе бронзовою нагородою.

Іваницька розпочала виступи на Паралімпіаді з чвертьфінальної стадії. Вона здолала представницю Китайського Тайбею Каі Лін Лі (прийом ваза-арі), завдяки чому отримала можливість поборотися за медаль Паралімпіади.

Але вийти у перший для себе паралімпійський фінал українська дзюдоїстка не змогла. Суперницею Іваницької на цій стадії стала чемпіонка Ріо-де-Жанейро Сандрін Мартіне - українка поступилася їй прийомом іппоном.

Однак виграти третю поспіль бронзову медаль Іваницькій вдалося. У сутичці з японкою Шізукою Хангані українка також виконала прийом ваза-арі, завдяки чому здобула перемогу.

Це 13-а медаль України на Паралімпіаді-2020. І перша на Іграх у Токіо саме в дзюдо.

Усі медалі України на Паралімпіаді-2020

  • "золото": Єлизавета Мерешко (плавання, 50 метрів, вільний стиль, клас - S6)
  • "срібло": Антон Коль (плавання, 100 метрів, спина, клас - S1), Артем Манько (фехтування на візках, шабля, клас - А), Олена Федота (фехтування на візках, шабля, клас - B), Максим Крипак (плавання, 50 метрів, вільний стиль, клас - S10), Олексій Вірченко (плавання, 100 метрів, батерфляй, клас - S13), Єлизавета Мерешко (плавання, 200 метрів, комплексний стиль, клас - S6), Владислав Білий (легка атлетика, метання списа, клас - F38)
  • "бронза": Євгенія Бреус (фехтування на візках, шабля, клас - А), Анна Гонтар (плавання, 50 метрів, вільний стиль, клас - S6), Юлія Павленко (легка атлетика, стрибки у довжину, клас - F11), Єгор Дементьєв (велоспорт, гонка переслідування, клас - С5), Юлія Іваницька (дзюдо, до 48 кг, клас - S2)

Хто така Юлія Іваницька

  • 32-річна параатлетка, що народилась у Рівному та виступає в дзюдо у вазі до 48 кг.
  • Паралімпіада в Токіо – вже третя в кар’єрі української дзюдоїстки. Раніше вона змагалась у Ріо-де-Жанейро, Лондоні та в Пекіні.
  • Дворазова бронзова призерка Паралімпіад – у 2016 в Ріо-де-Жанейро та у 2012-му в Лондоні. Чемпіонка Європи у 2017 році.
  • Виступає в класі В2, до якого належать спорстмени з частковим порушенням зору.

Нагадаємо, відсьогодні стартували перші змагання для спортсменів Рівненщини. 6 дзюдоїстів, 2 параканоїсти та 1 легкоатлет боротимуться за медалі до 4 вересня.