Двох жителів Рівненщини підозрюють у підробці негативних ПЛР-тестів

За процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури повідомлено про підозру у підробленні документів за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 358 КК України) 2 чоловікам.

Слідством встановлено, що 28-річний рівнянин, спільно з 18-річним жителем Березного, організували та здійснювали незаконну діяльність із виготовлення та збуту завідомо підроблених довідок про проходження громадянами дослідження на наявність захворювання SARS-CoV-2 шляхом ПЛР-тестування, з, відповідно, негативним заключенням щодо наявності коронавірусної інфекції.

Правоохоронці задокументували близько пів сотні епізодів виготовлення фальшивих довідок.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Рівненського районного управління поліції ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.