Двох уродженців Рівненщини судитимуть за державну зраду

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано 2 обвинувальні акти стосовно уродженців Рівненщини, яким інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).

34-річний уродженець смт Оржів, Рівненського району, випускник Академії військово-морських сил імені Нахімова, під час проходження служби в одній з військових частин Севастополя, після окупації півострова військами рф перейшов на бік ворога. Чоловік вступив до військово-морського флоту зс рф та отримав паспорт громадянина росії. 

Інший обвинувачений – 43-річний уродженець Корця, колишній заступник начальника загону Управління ДСНС України у м. Севастополь, у тому ж 2014-ому перейшов на службу до окупантів та був призначений на посаду начальника спецзагону ГУ МНС рф по м. Севастополь.

Співробітники рівненського управління СБУ здійснюють комплексні заходи із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України та притягнення до відповідальності учасників окупаційних угруповань рф, які беруть участь у війні проти України.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти щодо вказаних громадян України.

Викриття та документування злочину здійснювали оперативники та слідчі Управління СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.