Дві дорожньо-транспортні пригоди вчинили водії з ознаками сп'яніння

Перша подія трапилась сьогодні, близько 1-ї години ночі, на вулиці Соборній. На місці інспектори встановили, що 40-річний керманич транспортного засобу Opel не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, не вибрав безпечну швидкість руху, не дотримався дистанції, в результаті чого допустив зіткнення з автомобілем Renault, який рухався попереду в попутному напрямку.

Інша подія трапилась сьогодні, близько 6-ї години ранку, на автомобільній дорозі М-06 (Київ-Чоп), поблизу села Біла Криниця. 46-річний водій транспортного засобу Van Hool не був уважним, не вибрав безпечну швидкість руху, не стежив за дорожньою обстановкою, не відреагував на її зміну, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на відбійник та знак, в результаті чого автомобіль отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками.

В обох випадках патрульні виявили у ймовірних винуватців ДТП ознаки алкогольного сп’яніння. Водії відмовилися від проходження огляду на стан сп'яніння.

На обох керманичів патрульні склали адміністративні матеріали: протокол за ст.124 (Вчинення ДТП) КУпАП та за ст.130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП.

Алкоголь та наркотики послаблюють здатність оцінки ситуації, як наслідок — зростає ризик скоєння дорожньо-транспортної пригоди.