Дуже смачний рецепт компоту на зиму

Зима вже на носі, а смачні заготовки саме час робити. Сьогодні розповімо вам дивовижний рецепт компоту на зиму з яблук.

Такий напій стане чудовим доповненням на вашому столі. А ще, ваші дітки точно полюблять такий компот.

Скільки цукру на 3-х літрову банку компоту? Таке питання задають всі господині. Зазвичай додають 250-300 грам цукру на велику банку компоту. Якщо хочете більш насичений смак, то можна додати 400 грам.

Смачний і солодкий яблучний компот на зиму - рецепт

  • Яблука солодкі - 2,5 кг
  • Цукор - 350 гр
  • Лимон - 1 шт
  • Вода - 2 літри

Яблука помити, порізати на 4 частини та видалити кісточки.

Щоб яблука не потемніли, перекладіть їх у велику каструлю з холодною водою.

Лимон помити та порізати невеликими кубиками.

У велику каструлю налити 2 літри води, додати цукор та зробити сироп протягом 5 хвилин.

У чисті банки розкласти яблука, лимон та залити все сиропом.

Переставити у велику ємність банки, прикрити кришками та стерилізувати 10-12 хвилин.

Закатати яблучний компот з лимоном та зберігати в темному місці.