Дорогу до Білого озера планують відремонтувати до наступного туристичного сезону

На Рівненщині триває ремонт дороги до туристичної перлини Полісся – Білого озера. Майже 17 кілометрів шляху оновлюють у рамках президентської програми «Велике будівництво».

«Цю дорогу, мабуть, чекають чи не найбільше в області, адже це єдиний шлях до нашої туристичної перлини. Тому маємо амбітні плани – до нового туристичного сезону її завершити. Підрядники випереджають графіки. Тут новий підхід до прокладання дорожнього полотна: використовується два шари асфальту, нижній – 10 см і верхній – 5 см. Основа - щебенево-піщана суміш», - розповів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, який проінспектував хід будівництва автошляху.

Ремонт дороги розпочали декілька місяців тому. Майже 17 км ділянки Зарічне-Борове-Стара Рафалівка-Полиці сполучає два центри Вараського району – Зарічне і Вараш. Наразі вже вкладений верхній шар асфальтобетону.

«У цьому році плануємо на цій ділянці повністю зробити нижні шари, а також частину верхніх. Звичайно, це залежить і від погоди, адже можна буде працювати лише при плюсовій температурі. До речі, місцеві жителі погодилися перенести свої паркани для того, щоб розширити дорогу та зробити тротуари. Вже на наступний рік продовжаться роботи із нанесення розмітки, встановлення знаків та завершення верхніх шарів», - розповів керівник служби автомобільних доріг у Рівненській області Олексій Востріков.

Підрядник працює як в день, так і вночі. Об’єкт фінансується виключно державою за програмою Президента України «Велике будівництво», додав Олексій Востріков.

Рівненська ОДА